Intel trade

Tvrtka Intel Trade osnovana je 1989. godine u Opatiji, gdje je i danas sjedište tvrtke. Tijekom razvoja otvoren je ured u Zagrebu, kao i servisno-skladišni i edukacijski centar u Mučićima pokraj Rijeke, te servisno-skladišni centar u Zagrebu.

Danas tvrtka broji 34 djelatnika od čega je 18 inženjera strojarstva i elektrotehnike, te 6 diplomiranih ekonomista.

Glavna aktivnost tvrtke je zastupanje i servisiranje opreme renomiranih svjetskih proizvođača iz područja grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije.

Naši partneri su tvrtke CIAT, Honeywell, Salmson, Schako, Cristopia, Carel i Panasonic.

Intel Trade tim

U okviru djelatnosti pružaju se kompletne usluge prema principu:
• suradnja pri projektiranju
• izrada tehničkih proračuna s izborom opreme
• izrada studija optimizacije izbora energetskog izvora i potrošnje energije
• izrada studija isplativosti investicija u energetske sustave korištenja obnovljivih izvora energije, naročito kogeneracijskih postrojenja na biomasu
• izrada studija isplativosti za ESCO (Energy Savings Performance Contracts) u industrijskom sektoru
• isporuka termotehničke opreme
• puštanje u pogon
• obuka osoblja krajnjeg korisnika
• servisno održavanje u daljnjoj eksploataciji
• izrada elektrokomandnih mikroprocesorskih ormara

Intel Trade ima više godišnjih ugovora za održavanje opreme koja je isporučena korisnicima.

U odjelu servisa radi 14 specijalista (frigoristi i automatičari).

U dosadašnjem poslovanju sudjelovali smo u realizaciji brojnih termotehničkih instalacija. Primjenom znanja, iskustva i zalaganja naših djelatnika profilirali smo se u pouzdanog partnera projektantima, izvođačima radova i krajnjim investitorima.

Tvrtka je jedan od predvodnika u realizaciji termotehničkih instalacija u objektima različite namjene na području cijele Hrvatske.

Iskustvo i znanje

U 30 godina poslovanja sudjelovali smo u realizaciji više od 1000 značajnih termotehničkih instalacija u Hrvatskoj.

Ostvarena je suradnja s brojnim projektnim uredima, izvođačima instalacija i investitorima.

Zastupanjem odabranih europskih proizvođača u mogućnosti smo ponuditi cjelovita rješenja termotehničkih instalacija.

Bez obzira, radi li se o hotelu, bolnici, poslovnom ili industrijskom objektu, suradnjom s projektantima i izvođačima nastojimo u projektna rješenja uklopiti najnovije tehnološke inovacije.

Nakon realizacije projekata i izvedbe instalacija, na većini objekata ostajemo prisutni i tijekom eksploatacije surađujući sa službama održavanja.

Djelatnici tvrtke, zajedno s predstavnicima tvrtki partnera, aktivno sudjeluju na kongresima, sajmovima i ostalim termotehničkim događanjima u Hrvatskoj o čemu svjedoče brojna priznanja za tehnička rješenja i kvalitetu proizvoda.

Svi prodajni inženjeri, kao i djelatnici zaposleni u servisnom odjelu, redovno se školuju u europskim edukacijskim centrima tvrtki partnera što omogućuje primjenu najnovijih termotehničkih saznanja pri realizaciji projekata.

Na prezentacijama najnovije termotehničke opreme koje se organiziraju u našem, kao i u edukacijskim centrima proizvođača opreme, nastoji se s našim stručnjacima podijeliti znanje i razmijeniti iskustva.

Prevođenjem tehničke dokumentacije na hrvatski jezik želimo tehnička rješenja uređaja dodatno približiti projektantima, izvođačima radova i krajnjim korisnicima.

U posljednjih nekoliko godina poseban odjel tvrtke specijalizirao se za izradu elektrokomandnih ormara za HVAC sustave, čija se proizvodnja nalazi u servisnom centru u Mučićima. Ormari se isporučuju sa svim potrebnim ispitnim listovima, atestima, elektro i aplikacijskim shemama, a u njih se ugrađuju elementi renomiranih svjetskih proizvođača što jamči kvalitetu i dugoročnu pouzdanost u eksploataciji. Proizvodnja je organizirana tako da je svaki elektrokomandni ormar u potpunosti prilagođen pripadajućem termotehničkom sustavu.